Η κίνηση της GoDaddy που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

261 0


Μία πονηρή, αλλά και ομολογουμένως έξυπνη ιδέα σκέφτηκε ο Αμερικανικός κολοσσός φιλοξενίας ιστοσελίδων GoDaddy, προκειμένου να “ψαρέψει” υπαλλήλους της εταιρίας που δεν ήταν σωστά επιμορφωμένοι πάνω στην κυβερνοασφάλεια.

 

Ως μία εταιρία που δραστηριοποιείται πλήρως στον τομέα του διαδικτύου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να απαρτίζεται από προσωπικό που γνωρίζει σε βάθος το ίντερνετ και τις πτυχές του, όπως η ασφάλεια.

Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκε να “τεστάρει” την ετοιμότητα και τις γνώσεις των υπαλλήλων της, στέλνοντας στον καθένα από ένα εμφανώς παραπλανητικό email, στο οποίο τους ενημέρωνε ότι δήθεν κέρδισαν ένα εορταστικό bonus των 650$ χάρη στην καλή πορεία της εταιρίας. Μάλιστα, προκειμένου να λάβουν το παραπάνω bonus, θα έπρεπε να απαντήσουν στο email αναφέροντας διάφορα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που όπως είναι προφανές δεν θα πρέπει να αποστέλλονται ποτέ μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

 

Όσοι έπεσαν στην παγίδα και έκαναν το λάθος να απαντήσουν στο email, έλαβαν αργότερα ένα μήνυμα που τους ενημέρωνε ότι απέτυχαν στην δοκιμασία εξαπάτησης. Επιπλέον, στους συγκεκριμένους εργαζομένους επιβλήθηκε επιπρόσθετη εκπαίδευση πάνω στον τομέα της ασφάλειας.

 

Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων στην Αμερική, αφού από μερικούς θεωρήθηκε απαράδεκτο το γεγονός ότι η εταιρία χρησιμοποίησε την υπόσχεση μίας επιπλέον οικονομικής βοήθειας, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου πολύς κόσμος περνάει δύσκολα οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας. Πολλοί πελάτες της, μάλιστα, σκέφτονται σοβαρά να μεταφερθούν σε άλλο πάροχο εξαιτίας αυτού του συμβάντος.

 

Η GoDaddy αναγκάστηκε να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα μέσα από μία ανακοίνωση που αναφέρει:

 

Η GoDaddy λαμβάνει την ασφάλεια της πλατφόρμας της εξαιρετικά σοβαρά. Κατανοούμε ότι κάποιοι υπάλληλοι αναστατώθηκαν από την απόπειρα παραπλάνησης και ένιωσαν ότι ήταν μία αναίσθητη πράξη, πράγμα για το οποίο απολογούμαστε. Παρόλο που μιμηθήκαμε μία ρεαλιστική ενδεχόμενη απόπειρα, θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε πιο ευαίσθητοι με τους εργαζομένους μας.

 

 

Πηγή

Εικόνα ανάρτησης: SEO Reseller

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)