Σταματά να συμπεριλαμβάνει φορτιστές στις νέες συσκευές της η Xiaomi

234 0


Μετά την πρωτοφανή και απαράδεκτη κίνηση της Apple να αφαιρέσει τους φορτιστές από τα κουτιά των καινούριων της συσκευών, φαίνεται πως για άλλη μια φορά η τακτική της γίνεται αντικείμενο αντιγραφής, και όπως όλα δείχνουν σε ανάλογη πολιτική προχωράει και η Xiaomi.

 

Η Xiaomi, πρόσφατα αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο Mi 11, και μία από αυτές ήταν και το γεγονός ότι φορτιστής δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο κουτί. Η δικαιολογία και τώρα είναι η επίκληση στην οικολογική συνείδηση, αφού όπως είχε ισχυριστεί και η Apple πριν μερικούς μήνες, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο φορτιστή από παλαιότερη συσκευή, και συνεπώς θα ήταν αχρείαστος άλλος ένας.

 

Φυσικά, η παραπάνω αντίληψη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία κακή δικαιολογία για περισσότερο κέρδος, αφού ούτε όλοι τυχαίνει να έχουν ήδη συμβατό φορτιστή με τα μοντέλα της εταιρίας, ούτε και θέλουν να χρησιμοποιήσουν φορτιστή παλαιότερης τεχνολογίας σε καινούρια συσκευή, ακόμα και αν έχουν. Έτσι, θα εξαναγκαστούν να προβούν σε αγορά νέου φορτιστή, επιπλέον της τιμής της συσκευής που μόλις αγόρασαν.

 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το Mi 11 αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μοντέλα της Xiaomi. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η παραπάνω πολιτική είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα επεκταθεί σύντομα και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: AndroidPIT

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)