Η Microsoft φαίνεται να αποκάλυψε το… PlayStation 5 Slim

90 0


Όχι, δεν κάναμε κάποιο λάθος στον τίτλο και δεν τον διαβάζετε λάθος.

Ο μεγάλος ανταγωνιστής της Sony, η εταιρεία που δημιούργησε το Xbox, η Microsoft, φαίνεται πως μόλις ανακοίνωσε την έλευση του νέου… PS5 Slim.

 

Πώς φτάσαμε, όμως, σε αυτή την παράδοξη εξέλιξη;

 

Όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου η Microsoft τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Αφορμή στάθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την πρώτη, την οποία ο συγκεκριμένος ρυθμιστής προσπαθεί να αποτρέψει ως αθέμιτη.

 

Η συζήτηση στη δίκη σύντομα μετατοπίστηκε στον μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ της Microsoft και της Sony στον τομέα του gaming, και συγκεκριμένα ανάμεσα στις δημοφιλείς κονσόλες των δύο εταιρειών, Xbox και PlayStation αντίστοιχα.

Εκπρόσωποι των δύο αντιπάλων πήραν τον λόγο και έστρεψαν τα βέλη τους εκατέρωθεν, κυρίως για τις στρατηγικές τακτικές τους αλλά και τις συνεργασίες τους με τρίτες εταιρείες του χώρου.

 

Όσο η Microsoft έθιγε το θέμα των μοντέλων της κάθε κονσόλας, φέρεται να ανέφερε:

[…] Το PlayStation, αντίστοιχα, πουλάει μία λιγότερο ακριβή Ψηφιακή Έκδοση για 399,99$ , και αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα PlayStation 5 Slim αργότερα φέτος, στο ίδιο μειωμένο επίπεδο τιμής.

 

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται νύξη για μοντέλο Slim του PlayStation 5 από επίσημη πηγή, και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα αλλά και κόστος, και φυσικά αποτελεί έκπληξη ότι αυτή δεν προέρχεται από την ίδια την Sony, αλλά από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.

 

Διάφορες φήμες στο διαδίκτυο περιορίζουν ακόμα περισσότερο το χρονικό πλαίσιο της ενδεχόμενης παρουσίασης, κάνοντας λόγο για τον Σεπτέμβριο του 2023, και για μία έκδοση αποκλειστικά ψηφιακή, με δυνατότητα μετέπειτα αγοράς και προσθήκης εξωτερικού αναγνώστη δίσκων, εφόσον ο χρήστης το επιθυμήσει.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα προηγούμενα μοντέλα του PlayStation μέχρι σήμερα, απέκτησαν δύο με τρία χρόνια μετά από την αρχική κυκλοφορία τους, έκδοση Slim, στοιχείο που συμπίπτει με την πρόβλεψη της Microsoft, αφού στο τέλος του έτους συμπληρώνονται 3 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του PS5.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)