«Η τεχνολογία του αύριο… σήμερα»

174 0


Μία διαφήμιση ενός λάπτοπ από το μακρινό 2003 σε γνωστό περιοδικό πληροφορικής της εποχής, τιτλοφορείται ως το «αύριο» της τεχνολογίας που ήρθε σήμερα, και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να θυμηθούμε… το μέλλον της τεχνολογίας τότε.

 

Ο λόγος για το «MiTAC MiNote», που πριν από 19 χρόνια προωθούσε τα “δυνατά” του σημεία, όπως την κάρτα γραφικών των 32 MB, την οθόνη 15 ιντσών, αλλά και το ομολογουμένως επαναστατικό χαρακτηριστικό, για τότε, της ασύρματης συνδεσιμότητας.

 

 

Ο φορητός υπολογιστής διατίθονταν σε δύο εκδόσεις, μία με τον Intel Pentium 4 των 2,4 GHz, και μία με τον ομώνυμο επεξεργαστή στα 2,8 GHz.

 

Και τα δύο μοντέλα είχαν ιλιγγιώδη μνήμη RAM 256 MB, άπλετο χώρο 30 GB σκληρού δίσκου, ενώ η θηριώδης κάρτα γραφικών nVidia των 32 MB ήταν πλεονέκτημα μόνο του ακριβότερου μοντέλου, αφού το φθηνότερο διέθετε διαφορετική με μόλις 16 MB μνήμης.

Τέλος, “έτρεχαν” αμφότερα το πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της αγοράς, τα ολοκαίνουρια τότε Windows XP.

 

Όλα αυτά, στις ιδιαίτερα προνομιακές τιμές των 1.899€ και 2.199€ αντίστοιχα, με μία μικροσκοπική σημείωση στο πλάι να μας ενημερώνει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 18%, οπότε τελικά μιλάμε για 2.240€ και 2.600€ αναλόγως.

Δώρο και μία τσάντα μεταφοράς.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)