Η Βραζιλία απαγορεύει το Telegram επειδή αδυνατεί να παραδώσει στις αρχές δεδομένα νεοναζιστών

75 0


Σε πλήρη αποκλεισμό του Telegram προχωρούν οι βραζιλιάνικες αρχές, μετά την αδυναμία της δημοφιλούς εφαρμογής κρυπτογραφημένων συνομιλιών να παράσχει προσωπικά δεδομένα χρηστών από δύο νεοναζιστικές ομάδες στην αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την New York Times, οι συγκεκριμένες ομαδικές συνομιλίες βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο ενός έφηβου που κατηγορείται ότι διέπραξε δύο ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλους δεκατρείς.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ανέφερε ότι εντόπισαν οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, μεθόδους δολοφονίας και βίαια βίντεο σε αυτές τις ψηφιακές ομάδες, μαζί με πρόσθετο ναζιστικό υλικό.

 

Η δικαστής που επιλήφθηκε της υπόθεσης, σημείωσε πως το Telegram παρέδωσε στοιχεία μόνο για τον διαχειριστή του ενός γκρουπ, και όχι για τα μέλη της, όπως της ζητήθηκε, ενώ δεν κατάφερε να αποκαλύψει καμία πληροφορία σχετικά με το δεύτερο γκρουπ.

Ως εκ τούτου, η δικαστής αποφάσισε την άμεση απόσυρση της εφαρμογής από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και της Google, δίνοντας, παράλληλα, εντολή στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε όσες συσκευές βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη.

Επιπλέον, επιβάλλεται στο εξής πρόστιμο ύψους 200.000$ καθημερινά στην πλατφόρμα, μέχρι να παραδώσει στις αρχές το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων για όλες τις ομαδικές συνομιλίες και τα μέλη της.

 

Το Telegram, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι τα γκρουπ αυτά έχουν πλέον διαγραφεί, και συνεπώς είναι αδύνατη η ανάκτηση οποιασδήποτε πληροφορίας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)