Τέλος οι ετήσιες αναβαθμίσεις στα Windows 10, μόνο ενημερώσεις ασφαλείας στο εξής

476 0


Η Microsoft ωθεί τα Windows 10 ακόμα πιο κοντά στον… «θάνατο», παύοντας τις καθιερωμένες ετήσιες αναβαθμίσεις που είχε θεσπίσει τα τελευταία χρόνια για το δημοφιλές λειτουργικό της σύστημα.

Αυτό σημαίνει πως η έκδοση 22H2, που κυκλοφορεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2022, αποτελεί το τελευταίο πακέτο δυνατοτήτων στην ιστορία των Windows 10.

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο ρυθμός διάθεσης αυτών των πακέτων αναβαθμίσεων ήταν συχνότερος παλαιότερα, και συγκεκριμένα εξαμηνιαίος.

 

Ωστόσο, το τέλος αυτών των ενημερώσεων δεν μεταφράζεται ως ολοκληρωτική λήξη υποστήριξης του λειτουργικού, καθώς η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει πως η εκτεταμένη περίοδος θα διαρκέσει έως και τις 14 Οκτωβρίου του 2025.

Συνεπώς, τα Windows 10 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τότε, χωρίς, όμως, να προστίθενται νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία σταμάτησε οριστικά τις ψηφιακές πωλήσεις των Windows 10 από τα ηλεκτρονικά της καταστήματα.

Είναι προφανές ότι η Microsoft προβαίνει σε αυτές τις διαδοχικές ενέργειες προκειμένου να στρέψει τους χρήστες της στα Windows 11.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)