Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να μηνύσει την Microsoft

144 0


Την ξεκάθαρη πρόθεση να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη με την Microsoft, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, μέσω ενός λιτού αλλά καυστικού tweet που δημοσίευσε.

 

Αιτία αποτελεί η παύση υποστήριξης του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου από την διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft, έπειτα από την απόφαση του Twitter να επιβάλλει χρεώσεις στη χρήση του προγραμματιστικού του API.

 

Προφανώς η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς δεν συμφωνεί με την επιβολή συνδρομής σε μία υπηρεσία που μέχρι τώρα της παρέχονταν δωρεάν, και ήδη από χθες όσοι χρησιμοποιούν την διαφημιστική εφαρμογή της Microsoft, δεν μπορούν πλέον να διαχειρίζονται μέσω αυτής τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο για την πρόσβαση στο API του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft θα υποχρεώνονται να πληρώνουν μέχρι και 42.000$ μηνιαίως, εάν θέλουν να συνεχίσουν να το εκμεταλλεύονται.

 

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δυσαρέστησε τον Έλον Μασκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Microsoft «εκπαιδεύτηκε παράνομα χρησιμοποιώντας δεδομένα του Twitter», ενώ κλείνει το tweet με τη φράση «Ώρα για μήνυση».

 

 

Η παραπάνω δήλωση μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζει ασαφής, ωστόσο φέρεται να συνδέεται με την πρακτική της OpenAI να χρησιμοποιεί το Twitter, για να εκπαιδεύσει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

Η Microsoft πρόσφατα επένδυσε τεράστια κεφάλαια στην OpenAI, προκειμένου να ενσωματώσει AI εργαλεία στο Bing, τον Edge, και το Office, συνεπώς ο Μασκ προφανώς θεωρεί ότι πίσω από αυτή την κίνηση υπάρχουν έμμεσα κίνητρα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Μάλιστα, απαντώντας σε έναν επικριτή του, ανέφερε πως είναι «ανοιχτός» σε ιδέες, όμως «το να αντιγράφεις τη βάση δεδομένων του Twitter, να αφαιρείς τις διαφημίσεις και μετά να πουλάς τα δεδομένα σε άλλους, δεν είναι η καλύτερη λύση».

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)