Ο δημιουργός του Dogecoin αποκαλεί «απάτη για τους αφελείς» τα κρυπτονομίσματα

176 0


Με την ίδια ακριβώς έκφραση που χρησιμοποιήσαμε στο internal.gr σε editorial του Νοεμβρίου του 2020, ο δημιουργός του πασίγνωστου πλέον Dogecoin, έρχεται να μας επιβεβαιώσει πανηγυρικά.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Jackson Palmer, ο άνθρωπος πίσω από το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που γνώρισε τεράστια φήμη και απήχηση τον τελευταίο χρόνο για την απροσδόκητη άνοδό του, παραδέχτηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του αυτό που είχαμε γράψει 8 μήνες πριν: ότι τα κρυπτονομίσματα είναι τελικά μία καλοστημένη απάτη για τους αφελείς!

 

Παρά το γεγονός ότι είναι ο ίδιος δημιουργός ενός επιτυχημένου κρυπτονομίσματος, με εκατομμύρια επενδυτές παγκοσμίως, ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το συγκεκριμένο φτιάχτηκε καθαρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και ότι δεν στηρίζει τα ψηφιακά άυλα συναλλάγματα.

 

Μεταξύ άλλων, έγραψε:

Μετά από χρόνια μελέτης, πιστεύω ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μία εκ φύσεως δεξιά, υπερκαπιταλιστική τεχνολογία φτιαγμένη κυρίως για να μεγεθύνει τον πλούτο των υποστηρικτών της, μέσα από έναν συνδυασμό φοροδιαφυγής, μειωμένης κανονιστικής εποπτείας, και τεχνητά εξαναγκασμένης έλλειψης.

 

Σημείωσε, επίσης, ότι παρά τους ισχυρισμούς του χώρου για αποκεντροποίηση, η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων στην πραγματικότητα καθοδηγείται από καρτέλ πλουσίων.

Τόνισε δε, ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν επιτηδευμένα φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να επωφελούνται ευκολότερα αυτοί.

 

Τέλος, κατέκρινε την φιλοσοφία των περισσότερων άπειρων επενδυτών, που ελπίζουν μάταια να γίνουν πλούσιοι εν μία νυκτί, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «οικονομικά απεγνωσμένους και αφελείς» !

 

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό editorial που είχαμε δημοσιεύσει τον Νοέμβριο του 2020, με τίτλο “Η ελπίδα και οι αφελείς των κρυπτονομισμάτων“, πατώντας εδώ!

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)