Ο Έλον Μασκ θέλει διακαώς το Twitter, κατέθεσε προσφορά για να αγοράσει το 100% των μετοχών

128 0


Το 9% των μετοχών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Twitter, όπως επίσης και ο τίτλος του μεγαλύτερου μετόχου που το συνοδεύει και που πρόσφατα απέκτησε ο τεχνολογικός κροίσος, Έλον Μασκ, φαίνεται πως δεν του είναι αρκετά.

 

Ήταν μόλις δύο εβδομάδες πριν, όταν ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά του 9,2% των μετοχών του Twitter, κίνηση που από πολλούς επικρίθηκε, κυρίως για τον απώτερο σκοπό που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή.

Τα κίνητρα αυτής της ενέργειας είναι θολά, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι το έκανε απλά επειδή… μπορεί.

Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, αφού ο Μασκ δήλωσε ανοιχτά, λίγο μετά την εξαγορά, πως σκοπεύει να προωθήσει σύντομα ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της.

 

Πριν από λίγο, ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX γνωστοποίησε πως τώρα προτίθεται να αγοράσει το σύνολο των μετοχών του Twitter, καταθέτοντας προσφορά 54,20$ ανά μετοχή, δηλαδή ποσό που αγγίζει συνολικά περίπου τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μάλιστα, η πρόταση συνοδεύτηκε και από ένα άτυπο τελεσίγραφο, αφού σημείωσε πως εάν αυτή απορριφθεί, θα επανεξετάσει τη θέση του ως μέτοχος.

 

Συγκεκριμένα, είπε:

Επένδυσα στο Twitter επειδή πιστεύω στην προοπτική να αποτελέσει την πλατφόρμα της ελευθερίας του λόγου σε όλο τον κόσμο, και πιστεύω πως ο ελεύθερος λόγος αποτελεί επιτακτικό προαπαιτούμενο για μία λειτουργική δημοκρατία.

Ωστόσο, από τη στιγμή που πραγματοποίησα την επένδυσή μου, αντιλήφθηκα ότι η εταιρία δεν μπορεί να ακμάσει, ούτε να υπηρετήσει τον παραπάνω κοινωνικό σκοπό στην παρούσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε μία ιδιωτική εταιρία.

Ως εκ τούτου, προσφέρομαι να αγοράσω το 100% του Twitter για 54,20$ ανά μετοχή σε μετρητά, 54% πάνω από την αξία που είχε μία ημέρα πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter, και 38% πάνω από την αξία που είχε μία ημέρα πριν η επένδυσή μου ανακοινωθεί δημόσια.

Η πρότασή μου είναι τελική και η καλύτερη δυνατή, και εάν απορριφθεί, θα χρειαστεί να επαναξιολογήσω τη θέση μου ως μέτοχος.

Το Twitter έχει αξιοσημείωτη δυναμική. Θα την ξεκλειδώσω.

 

Λίγες μέρες μετά την αρχική εξαγορά του 9,2%, ο CEO του Twitter είχε προσκαλέσει τον Μασκ να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κοινωνικού δικτύου.

Αυτός αρχικά δέχτηκε, ωστόσο όταν πληροφορήθηκε πως αυτή η αποδοχή σημαίνει πως το μέγιστο ποσοστό μετοχών που θα μπορεί να αποκτήσει θα περιοριστεί στο 14,9%, τελικά αρνήθηκε.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Bloomberg

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)