Πανωλεθρία (ξανά) στα κρυπτονομίσματα, απώλειες άνω του 90% συγκριτικά με πέρυσι

83 0


Δύσκολοι καιροί για… επενδυτές άυλων συναλλαγμάτων, αφού το αγαπημένο τους “άθλημα” βρίσκεται για άλλη μία φορά σε βαθιά ύφεση.

 

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων γνωρίζει για πολλοστή φορά την απόλυτη παρακμή, και τα όνειρα των υποστηρικτών τους για μεγάλα πλούτη και χλιδές, εξανεμίζονται, τουλάχιστον προσωρινά.

 

Ενδεικτικά, το δημοφιλές Bitcoin (BTC) καταγράφει πτώση της τάξεως του 70% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, με την αξία του να κατρακυλάει από τα 53.000€ στις 20 Νοεμβρίου του 2021, στα μόλις 16.000€ σήμερα.

 

Αντίστοιχα, το Ethereum (ETH) σημειώνει ανάλογη πτωτική πορεία, άνω του 71% συγκριτικά με πέρυσι, με την αξία του να φτάνει τα 1.100€ σήμερα, από 4.000€ που ήταν πριν ένα χρόνο.

 

Στα ίδια επίπεδα απωλειών κινείται και το Litecoin (LTC), το οποίο πριν από έναν χρόνο άξιζε 200€, και σήμερα έχει πέσει στα 60€, χάνοντας, έτσι, το 70% της τιμής του.

 

Και ίσως οι κάτοχοι των παραπάνω θα πρέπει να θεωρούνται και… τυχεροί, καθώς κάποια άλλα κρυπτονομίσματα “βουλιάζουν” ακόμη περισσότερο.

 

Το Cardano (ADA), για παράδειγμα, ένα εξίσου διάσημο και γνωστό κρυπτονόμισμα, αγγίζει τώρα απώλειες ύψους 82%, με την αξία του να οδηγείται από το 1,39€ στις 20 Νοεμβρίου του 2021, σε μόλις 0,31€ σήμερα.

 

Το πλήγμα είναι σημαντικά ισχυρότερο στα λιγότερο εδραιωμένα κρυπτονομίσματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κάποτε πολλά υποσχόμενο Verge (XVG), το οποίο έχει κυριολεκτικά καταρρακωθεί καταγράφοντας ανελέητη πτώση 91% σε σχέση με πέρυσι, με την τιμή του από τα 0,02€ να συρρικνώνεται στα 0,0022€.

 

Υπενθυμίζεται πως αυτή η κατάσταση, που κορυφώνεται από την αρχή του μήνα, έφερε σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του κόσμου, το FTX, το οποίο λίγες ημέρες αργότερα χρεωκόπησε.

 

Παρ’ όλα αυτά, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των κρυπτονομισμάτων δεν φαίνονται να πτοούνται, συμμεριζόμενοι την άποψη πως πρόκειται απλώς για μία κακή συγκυρία, πιστεύοντας πως σύντομα όλα θα βελτιωθούν. Μάλιστα, πολλοί προχωρούν και σε περαιτέρω αγορά αυτών, τώρα που είναι ιδιαίτερα φθηνά, ώστε να επωφεληθούν αργότερα, όταν, όπως ισχυρίζονται, θα «εκτοξευθούν».

 

Αντίθετα, εκείνοι που βασίζονται στη λογική καταφεύγουν όπως – όπως στην πώλησή τους, προκειμένου να… σώσουν ό,τι σώζεται.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)