Έλον πάρ’ το αλλιώς: Ο Μασκ επαναφέρει όλα τα αποκλεισμένα προφίλ του Twitter

143 0


Σε μία… τουλάχιστον ακατανόητη ενέργεια φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος προτίθεται να προσφέρει… αμνηστία σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν αποκλειστεί από την πλατφόρμα!

 

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κροίσος πραγματοποίησε δημοσκόπηση στο προσωπικό του προφίλ, ρωτώντας εάν θα πρέπει να επαναφέρει τους χρήστες που στο παρελθόν παραβίασαν τους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου και ανεστάλησαν.

Το γκάλοπ δέχτηκε περισσότερες από 3 εκατομμύρια απαντήσεις, με το 72,4% εξ αυτών να είναι θετικές, κάτι που ο Μασκ δείχνει διατεθιμένος να σεβαστεί.

 

Ο κόσμος μίλησε.

Η αμνηστία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Φωνή Λαού, Φωνή Θεού.

 

Κάπου εδώ, βέβαια, αξίζει απλώς να επισημανθεί πως ο ίδιος ο επιχειρηματίας κόντεψε να ματαιώσει τη συμφωνία εξαγοράς πριν από λίγους μήνες, καθώς αμφισβητούσε τα χαμηλά ποσοστά ψεύτικων λογαριασμών που ισχυριζόταν η εταιρεία, με ό,τι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό.

 

Εάν όντως συμβεί αυτό, ουσιαστικά όλη η συντονιστική δουλειά των προηγούμενων ετών στο Twitter θα ακυρωθεί, ενώ ταυτόχρονα αντιτίθεται πλήρως και σε μία εκ των αρχικών υποσχέσεων του Μασκ, ο οποίος είχε, μάλιστα, δηλώσει πως θα δημιουργήσει ειδικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφαίνεται σε συντονιστικά θέματα.

 

Το Twitter αποτελεί μακράν το πιο τοξικό και ανθυγιεινό κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, και η επιστροφή όλων των αποκλεισμένων χρηστών μόνο χειρότερη θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση.

 

Ο Μασκ, παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως από την αμνηστία θα εξαιρεθούν περιπτώσεις παρανομίας και κατάφωρου spam, ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει, αφού η σημαντικότερη παθογένεια της πλατφόρμας, η τοξικότητα, δεν είναι παράνομη.

 

Υπενθυμίζεται πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πριν από λίγες ημέρες ήρε και την αναστολή που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας και πάλι τη μέθοδο της δημοσκόπησης.

Το Twitter είχε μπλοκάρει τον Τραμπ στις 8 Ιανουαρίου του 2021, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, καθώς θεωρήθηκε ότι χρησιμοποιούσε την εφαρμογή για να υποκινήσει τη βία.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)