«Τα σκάτωσα», λέει ο πρόεδρος της FTX και παραιτείται, μετά το φιάσκο ρευστότητας και την χρεωκοπία

94 0


Η δύσκολη περίοδος που διανύουν τον τελευταίο καιρό τα κρυπτονομίσματα, ήταν αρκετή για να οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια του κόσμου, το FTX.

 

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν τα κρυπτονομίσματα ξεκίνησαν – για άλλη μία φορά – να καταρρέουν ταχύτατα, με εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές να συρρέουν για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, μετατρέποντάς τα ξανά σε πραγματικά χρήματα, ώστε να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες.

 

Η εταιρεία δεν κατάφερε να ικανοποιήσει το σύνολο των μαζικών αιτημάτων μετατροπής που δέχτηκε, με τη ρευστότητά της να μην επαρκεί για να καλύψει αυτές τις τεράστιες ανάγκες.

 

Η FTX και ο πρόεδρός της, Sam Bankman-Fried, προσπαθούσαν τις τελευταίες ημέρες να βρουν μία λύση σε αυτό το αδιέξοδο, με σημαντικό αριθμό χρηστών να μην έχουν πλέον πρόσβαση στις επενδύσεις τους, και συνεπώς στα χρήματά τους, αφού το ανταλλακτήριο βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Τότε ήταν που φάνηκε μια αχτίδα ελπίδας, με την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο του κόσμου, να εκδηλώνει ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας, γεγονός που θα της παρείχε άμεσα τη ρευστότητα που χρειαζόταν για να επιβιώσει.

Όλα, όμως, εξανεμίστηκαν μία ημέρα μετά, όταν η Binance απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον της, αναφέροντας πως «επανεκτίμησε την κατάσταση της εταιρείας» και συμπέρανε πως τα προβλήματα είναι ανεξέλεγκτα και μη αντιμετωπίσιμα.

 

Έτσι, η FTX οδηγήθηκε σήμερα στην χρεωκοπία, καταθέτοντας πριν από λίγες ώρες αίτημα ένταξης στο άρθρο 11 (το αντίστοιχο άρθρο 99 της Αμερικής) του πτωχευτικού κώδικα, ενώ ταυτόχρονα ο Sam Bankman-Fried παραιτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Τα σκάτωσα. Έπρεπε να τα έχω καταφέρει καλύτερα.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Sam Bankman-Fried ήταν δισεκατομμυριούχος μέχρι πριν από λίγες μέρες, όταν μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα, η περιουσία του, που υπολογίζονταν στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, εκμηδενίστηκε!

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The New York Times

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)