Πώς να αλλάξετε τη φωτογραφία προφίλ στο Facebook χωρίς να φανεί στη ροή

1501 0


Πολλοί χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και το Facebook ως ένα μέσο τόνωσης της αυτοπεποίθησής τους, μέσω της προβολής τους και της αλληλεπίδρασής τους με τους άλλους. Μέσω των likes, δηλαδή. Για αυτούς, αυτή η ανάρτηση είναι άχρηστη.

 

Για τους άλλους, που θέλουν απλά να αλλάξουν τη φωτογραφία του προφίλ τους, χωρίς αυτό να φανεί στη ροή των φίλων τους και στον τοίχο τους, και χωρίς να λαμβάνουν likes, τα νέα είναι καλά.

 

Το Facebook δίνει αυτήν την δυνατότητα, όχι επίσημα αλλά μέσω μιας «πατέντας».

 

Ο τρόπος είναι απλός. Κατ’ αρχήν, επιλέξτε μία ώρα που δεν είναι συνδεδεμένοι πολλοί φίλοι σας, όπως για παράδειγμα το μεσημέρι ή ακόμα καλύτερα τα ξημερώματα. Πηγαίνετε στο προφίλ σας και ανεβάστε την νέα φωτογραφία προφίλ που θέλετε, όπως θα ανεβάζατε μία οποιαδήποτε φωτογραφία προφίλ. Αμέσως μόλις ανέβει, κατεβείτε στην δημοσίευση που δημιουργήθηκε στο προφίλ σας, και αλλάξτε την ρύθμιση ορατότητάς της πατώντας το εικονίδιο με την υδρόγειο από «Δημόσια» σε «Μόνο Εγώ» (τελευταία επιλογή στην λίστα). Όσο πιο γρήγορα το κάνετε αυτό, για τόσο λιγότερη ώρα θα φανεί στη ροή η δημοσίευση – εξ’ ου και η επιλογή βραδινής και μεσημεριανής ώρας: για να ελαχιστοποιηθούν τυχόν άτομα που θα προλάβουν να την δουν σε αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα.

 

Αφού το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα έχει ενημερωθεί με τη νέα φωτογραφία προφίλ που επιλέξατε, αλλά δεν θα εμφανιστεί δημοσίευση για την αλλαγή αυτή στους φίλους σας, ούτε θα μπορεί κανείς να σας κάνει like ή να αντιδράσει στην εικόνα, ακόμα και αν μπει από μόνος του στο προφίλ σας.

 

Για αλλαγή της φωτογραφίας εξωφύλλου, διαβάστε εδώ.

Για αλλαγή άλλων πληροφοριών και στοιχείων του προφίλ σας, χωρίς να δημοσιευτούν στην αρχική, διαβάστε εδώ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Axios

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)