loader image

Πώς να κάνετε προσθήκες ή αλλαγές στο προφίλ σας στο Facebook χωρίς να φανούν στην αρχική

96 0

Συχνά είναι αναγκαίο να προχωρούμε σε αλλαγές ή προσθήκες στο προσωπικό μας προφίλ στο Facebook, και σε κάθε social media που διατηρούμε, αφού τα δεδομένα του καθενός μας σε κάθε τομέα της ζωής μας αλλάζουν καθημερινά. Το Facebook, όμως, έχει την κακή συνήθεια να κοινοποιεί δημόσια όποια αλλαγή, προσθήκη ή αφαίρεση στοιχείων και πληροφοριών πραγματοποιήσουμε στο προφίλ μας, ενημερώνοντας όλους τους φίλους μας, κάτι που για πολλούς είναι ανεπιθύμητο.

 

Υπάρχει, λοιπόν, ένας “πλάγιος” τρόπος για να αλλάξετε, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όποιο στοιχείο του λογαριασμού σας θέλετε, χωρίς αυτό να εμφανιστεί στην αρχική των φίλων σας, ή στον τοίχο σας.

 

Εάν θέλετε να προσθέσετε μία νέα πληροφορία, για παράδειγμα μία νέα δουλειά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την εισαγωγή της στο προφίλ σας, όπως θα κάνατε κανονικά, πατώντας στην προκειμένη περίπτωση το κουμπί “Προσθέστε έναν χώρο εργασίας” .

 

Στη συνέχεια, από την καρτέλα που θα εμφανιστεί, συμπληρώνετε τα πεδία που ζητούνται (Εταιρεία, Θέση, Πόλη κτλ.), και στο τέλος, πριν πατήσετε αποθήκευση, αλλάξτε από κάτω αριστερά την επιλογή “Δημόσια” σε “Μόνο Εγώ“.

 

Τέλος, πατήστε “Αποθήκευση” . Εάν σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα, πατήστε “Όχι” .

 

Όπως θα δείτε, η νέα σας δουλειά έχει ανέβει πλέον στο προφίλ σας, αλλά προς το παρόν είναι ορατή μόνο σε εσάς. Αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα, είναι να πάτε στα δεξιά της εργασίας που μόλις δημιουργήσατε (στην σελίδα που ήδη βρίσκεστε), και να επιλέξετε την κλειδαριά που εμφανίζεται.

 

Από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε τώρα “Δημόσια” . Με αυτόν τον τρόπο, η πληροφορία εμφανίζεται πλέον δημόσια στο προφίλ σας, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί καμία σχετική δημοσίευση, ή ειδοποίηση στους φίλους σας.

 

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον στοιχείο του λογαριασμού σας, η μέθοδος είναι παρόμοια. Επεξεργαστείτε την πληροφορία που θέλετε, αλλά πριν αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε, αλλάξτε την ορατότητα σε “Μόνο Εγώ“, όπως πριν. Έπειτα αποθηκεύστε την, και μετά αλλάξτε την ορατότητα ξανά σε “Δημόσια” .

 

Η παραπάνω μεθοδολογία λειτουργεί για οποιαδήποτε πληροφορία του προφίλ σας διαθέτει την επιλογή μεταβολής της ορατότητας.

Εάν θέλετε με πανομοιότυπο τρόπο να αλλάξετε την φωτογραφία του προφίλ σας, χωρίς να δημιουργηθεί δημοσίευση και χωρίς να μπορούν οι φίλοι σας να αντιδράσουν σε αυτή, πατήστε εδώ.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Ιδιοκτήτης internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)