Πώς να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook

360 0


Το Facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από πολλούς σε μεγάλο βαθμό, είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς, είτε για επαγγελματικούς. Σε αυτό, ανεβαίνουν πολλές στιγμές της καθημερινότητάς μας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, αναρτήσεις, και πολλές άλλες πληροφορίες που επιλέγουμε να μοιραστούμε μέσω του προφίλ μας. Το Facebook τώρα, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε λήψη όλων αυτών των πληροφοριών που έχουμε ανεβάσει από την ημέρα δημιουργίας του λογαριασμού μας, αλλά και επιπλέον στοιχείων όπως τα μηνύματα από το Messenger.

 

Η διαδικασία είναι η εξής:  Έχοντας συνδεθεί από έναν υπολογιστή στο κοινωνικό δίκτυο, πατήστε στο βελάκι που βρίσκεται πάνω και δεξιά της οθόνης, και έπειτα επιλέξτε το “Ρυθμίσεις και απόρρητο” από το μενού που θα εμφανιστεί. Στην επόμενη καρτέλα, πατήστε στις “Ρυθμίσεις” . Από την επόμενη σελίδα που θα οδηγηθείτε, επιλέξτε το κουμπί “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” που βρίσκεται στην αριστερή στήλη.

 

 

Στη συνέχεια, θα φορτωθούν στη δεξιά στήλη οι διαθέσιμες ρυθμίσεις αυτής της κατηγορίας. Πλοηγηθείτε στην τρίτη κατά σειρά επιλογή “Κατεβάστε τις πληροφορίες σας” και πατήστε στην “Προβολή” που βρίσκεται στα δεξιά της.

 

 

Από εκεί, σας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός αντιγράφου του λογαριασμού σας. Μάλιστα, μπορείτε αν θέλετε να διαλέξετε συγκεκριμένο εύρος χρονικού διαστήματος του οποίου τα δεδομένα θέλετε, όπως επίσης και τη μορφή του αρχείου αλλά και την ποιότητα των εξαγόμενων μέσων που θα περιλαμβάνει (πχ. Φωτογραφίες, Βίντεο, Ιστορίες που έχετε ανεβάσει στο προφίλ σας).

Παρακάτω, υπάρχει μία πλήρης λίστα όλων των πληροφοριών και δεδομένων που υπάρχουν για τον λογαριασμό σας, όπου μπορείτε να επιλέξετε τι θα συμπεριληφθεί στο αρχείο σας.

Εφόσον έχετε διαμορφώσει τις επιλογές σας και είστε έτοιμοι να προβείτε στη λήψη, πατήστε στο μπλε κουμπί που αναγράφει “Δημιουργία αρχείου” .

 

 

Αφού ξεκινήσετε την δημιουργία, θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα έως ότου το αρχείο σας ετοιμαστεί. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη από τα συστήματα του Facebook, ωστόσο ο χρόνος που μπορεί να χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί, διαφέρει ανά λογαριασμό, αναλόγως του όγκου των δεδομένων που περιλαμβάνει. Εάν το περιεχόμενο του προφίλ σας είναι πολύ μεγάλο, ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ώρες.

 

 

Πλέον μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook και να κλείσετε αυτή τη σελίδα. Όταν το αντίγραφό σας θα είναι έτοιμο, θα λάβετε μία ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει.

 

Σημειώστε ότι η παραπάνω διαδικασία δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τον λογαριασμό ή το προφίλ σας, ούτε μεταβάλλει ή διαγράφει οποιαδήποτε δεδομένα ή πληροφορίες.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Axios

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)