Σκάνδαλο με καθηγητή που «περνούσε» όσους μαθητές του αγόραζαν τα βιβλία του και του έγραφαν καλή κριτική

Δημοσιεύτηκε στις: στις 12:50
158 0


Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με έναν καθηγητή γυμνασίου που ζητούσε από τους μαθητές του να αγοράσουν τα ηλεκτρονικά βιβλία του και να τα βαθμολογήσουν με 5 αστέρια, προκειμένου να πάρουν «άριστα» στο μάθημά του!

 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής ανέθεσε μία σχολική εργασία στην τάξη του, ωστόσο κατά την εκφώνησή της, όπως θα δείτε και παρακάτω, πρότεινε και μία “εναλλακτική λύση” για όσους δεν ήθελαν να ασχοληθούν.

Ειδικότερα, σε μία διαφάνεια με τίτλο «Μπόνους Προσφορά», ενημέρωνε τους μαθητές του ότι εάν αγοράσουν και κατεβάσουν και τα δύο του ebooks από τη ψηφιακή πλατφόρμα της Amazon, δώσουν 5 αστέρια και γράψουν από μία καλή κριτική, θα πάρουν τον υψηλότερο βαθμό, χωρίς κόπο.

 

 

Μάλιστα, με μικρότερα γράμματα τονίζει να μην αναφέρουν στην κριτική ότι είναι δάσκαλός τους ή κάτι συναφές, ενώ ζητάει και αποδεικτικές φωτογραφίες για να πειστεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ακολούθησαν τα βήματα πιστά!

 

Οι αντιδράσεις, όπως είναι φυσικό και επόμενο, είναι θυελλώδεις, τόσο λόγω της αντιδεοντολογικής και ανήθικης πράξης, αλλά και για το γεγονός πως πολλοί μαθητές που δεν είχαν τα χρήματα για να αγοράσουν τα βιβλία του, αναγκάστηκαν να διεκπεραιώσουν μία πολύ δύσκολη εργασία 26 σελίδων!

 

Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, με τα εν λόγω ebooks να μην είναι πλέον διαθέσιμα στο Amazon.

 

Πολλοί, έχοντας φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια, σίγουρα δεν θα εκπλήσσεστε με αυτό που μόλις διαβάσατε.

Ούτε εμείς.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)