Σοβαρή υποψηφιότητα για τα ασχημότερα κινητά της χρονιάς βάζει η Huawei με τα νέα P50 Pro και Pocket

193 0


Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην βλέπουμε εμφανισιακά ενδιαφέρουσες προτάσεις στα κινητά τηλέφωνα, σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν, ωστόσο είναι εκπληκτική η ευκολία με την οποία οι εταιρίες αποκαλύπτουν, πλέον, σχεδιαστικά εκτρώματα.

 

Τα smartphones από τη φύση τους περιορίζουν αρκετά τις οπτικές προσδοκίες μας, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια αποτελούνται από μία ενιαία οθόνη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εικαστικές παρεμβάσεις.

Με αυτό ως δεδομένο, θα ήταν αναμενόμενο οι κατασκευαστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να παρουσιάσουν τουλάχιστον ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα περιμετρικά και στην πλάτη.

 

Μάλλον, όμως, η προσπάθεια δεν είναι και τόσο μεγάλη, ή απλά μας κοροϊδεύουν.

 

Δεν εξηγείται αλλιώς τόση ασχήμια σε μοντέλα ακόμη και κορυφαίων σειρών, με πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα νέα P50, P50 Pro και P50 Pocket της Huawei.

 

Στην περίπτωση του P50 Pro, οι σχεδιαστές της εταιρίας θεώρησαν σκόπιμο να χωρίσουν την τετραπλή κάμερα της συσκευής, σε δύο… κεραμικές εστίες, και μάλιστα ανομοιόμορφα, τοποθετώντας τις 3 κάμερες στη μία, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο που θα εξάψει τη φαντασία πολλών συνωμοσιολόγων, και την 4η μαζί με το φλας στη δεύτερη, ενώ σαν να μην έφταναν αυτά, έβαλαν και ένα δεύτερο φλας ανάμεσα.

Όλα αυτά, περιτριγυρισμένα από πανηγυριώτικο χρωμιωμένο νίκελ, που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

 

Και αν νομίζατε ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη στο έτερο μοντέλο, γελαστήκατε.

Το P50 Pocket κατάφερε να είναι η επιτομή του κιτς, κρατώντας όλα τα παραπάνω άθλια χαρακτηριστικά, και προσθέτοντας κι άλλα.

Η «κουζίνα» με τις κεραμικές εστίες παραμένει, μόνο που τώρα η μία είναι… οθόνη.

Ταυτόχρονα, τους ήρθε και η φαεινή ιδέα για ανάγλυφο μοτίβο, ενώ πρόκειται και για κινητό κατηγορίας flip.

 

Θα περίμενε κανείς ότι η Huawei θα σας πλήρωνε για να τα πάρετε, ωστόσο οι τιμές θα ξεκινούν από τα 700€ – 800€ για το απλό P50, και θα ξεπερνούν κατά πολύ το φράγμα των 1000€ για την έκδοση Pocket.

 

Για την ιστορία, το απλό P50 διαθέτει, μεταξύ άλλων, οκταπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 6.5 ιντσών OLED, μνήμη RAM 8 GB, τριπλή κάμερα 50 + 12 + 13 MP, μπροστινή κάμερα 13 MP και μπαταρία 4100 mAh.

Το P50 Pro έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη στις 6.6 ίντσες, τετραπλή κάμερα 50 + 64 + 13 + 40 MP, και μεγαλύτερη μπαταρία 4360 mAh.

Το P50 Pocket διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη 6.9 ιντσών, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που θεωρείται ανώτερο μοντέλο του P50 Pro, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι κατώτερα, με τριπλή κάμερα 40 + 13 + 32 MP, μπροστινή κάμερα 10.7 MP, και μικρότερη μπαταρία 4000 mAh.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)