Στις 5 Οκτωβρίου κυκλοφορούν τα Windows 11, μεγάλη σύγχυση με τη συμβατότητα

167 0


Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11, η οποία ορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου, ενώ φοβερό μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θέμα της συμβατότητας του λειτουργικού σε παλαιότερα συστήματα.

 

Όπως ήταν εδώ και καιρό γνωστό, η Microsoft σκοπεύει να τηρήσει μία πολύ αυστηρή στάση σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να υποστηρίζει ένας υπολογιστής την ενημέρωση στην νέα έκδοση των Windows. Τόσο αυστηρή, που αναμένονται εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές ανά τον κόσμο να μείνουν “εκτός” .

 

Αυτό το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από χρήστες του λειτουργικού, που ζητούσαν από την εταιρεία να αναθεωρήσει.

Πράγματι, η εταιρεία προς στιγμή φάνηκε να “μαλακώνει”, αφού ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός πως επίσημα οι απαιτήσεις δεν θα μεταβληθούν, θα διαθέσει την αναβάθμιση και σε μορφή ISO, ώστε να μπορέσουν να την εγκαταστήσουν και όσοι χρήστες τυπικά δεν την υποστηρίζουν.

 

Η ανακούφιση όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού σε σημερινές της δηλώσεις, η Microsoft διευκρινίζει πως όσοι επιλέξουν την αναβάθμιση μέσω αρχείου ISO σε υπολογιστή που κανονικά δεν υποστηρίζεται, δεν θα λαμβάνουν μετέπειτα ενημερώσεις συστήματος μέσω του Windows Update!

 

Κάτι τέτοιο ουσιαστικά σημαίνει πως όσοι επιλέξουν την παραπάνω μέθοδο, θα χρησιμοποιούν ένα “νεκρό” λειτουργικό, που κατά τα άλλα θα είναι ολοκαίνουριο, αφού η έλλειψη τακτικών ενημερώσεων συνεπάγεται απουσία σημαντικών επιδιορθώσεων, στοιχείων ασφαλείας, αλλά και μελλοντικών νέων δυνατοτήτων.

 

Όπως είναι προφανές, η Microsoft έκανε μία τρύπα στο νερό, και τώρα μένει να δούμε αν θα προβεί ξανά σε λήψη νέων αποφάσεων, πριν από την έλευση της 5ης Οκτωβρίου.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)