Δείτε καρέ – καρέ την εκτόξευση του ισχυρότερου διαστημόπλοιου από την SpaceX [ΒΙΝΤΕΟ]

121 0


Με επιτυχία στέφθηκε η σημερινή απόπειρα της SpaceX να εκτοξεύσει το «Starship», το ισχυρότερο διαστημόπλοιο του κόσμου, προκειμένου να επιτελέσει δοκιμαστική πτήση 90 λεπτών.

 

Το υπερσύγχρονο πυραυλικό σύστημα της εταιρείας του Έλον Μασκ, συνολικού μήκους 120 μέτρων και αποτελούμενο από το διαστημόπλοιο Starship και έναν Super Heavy προωθητικό κινητήρα, απογειώθηκε στις 4:34 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Τέξας της Αμερικής.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ένα ταξίδι γύρω από τον πλανήτη, διάρκειας 90 λεπτών, με σκόπιμη κατάληξη σε κάποιο απόμερο σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στην Χαβάη.

Ωστόσο, το διαστημόπλοιο απέτυχε να αποσπάσει τον προωθητικό του κινητήρα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του, οδηγώντας σε αυτανάφλεξη και τελικά έκρηξη.

 

Παρ’ όλα αυτά, η SpaceX τόνισε πως σημερινός της στόχος ήταν η επίτευξη της απογείωσης, συνεπώς το εγχείρημα χαρακτηρίζεται πετυχημένο.

 

Η εταιρεία φρόντισε να μεταδώσει απευθείας το γεγονός, με ζωντανό σχολιασμό και εντυπωσιακά πλάνα, και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από την αρχή μέχρι το τέλος, παρακάτω.

 

 

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί άλλη μία προσπάθεια εκτόξευσης, τρεις ημέρες νωρίτερα, η οποία απέτυχε εξαιτίας μίας βαλβίδας πίεσης που πάγωσε.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)