Πλατφόρμα VPN δέχτηκε έφοδο από την αστυνομία, η οποία όμως έφυγε… άπραγη

89 0


Μία κωμικοτραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στα γραφεία της σουηδικής Mullvad, της εταιρείας πίσω από την ομώνυμη VPN πλατφόρμα, πριν από μερικές ώρες.

 

Εισαγγελέας με συνοδεία αστυνομικών, φέρονται να μετέβησαν στα κεντρικά της Mullvad με ένταλμα, προκειμένου να ερευνήσουν και να κατασχέσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής.

 

Αυτό που τους διέφυγε, όμως, είναι ότι το Mullvad VPN έχει γίνει δημοφιλές κυρίως επειδή… δεν αποθηκεύει και δεν διατηρεί δεδομένα χρηστών, ενώ δεν απαιτεί καν διεύθυνση email για την αρχική εγγραφή, παράγοντας, αντ’ αυτού, έναν τυχαίο πρωτότυπο αναγνωριστικό αριθμό για κάθε λογαριασμό.

 

Τους είπαμε ότι δεν είχαν κανένα λόγο να περιμένουν να βρουν αυτό που έψαχναν, και συνεπώς οποιαδήποτε κατάσχεση θα ήταν παράνομη, σύμφωνα με τη Σουηδική νομοθεσία.

Αφού τους επιδείξαμε τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας μας, και αφού διαβουλεύτηκαν με τον εισαγγελέα, αποχώρησαν χωρίς να πάρουν κάτι, και δίχως δεδομένα πελατών.

 

Η Mullvad τονίζει πως πρόκειται για την πρώτη φορά στα 14 χρόνια λειτουργίας της, που δέχεται επίσκεψη από την αστυνομία με ένταλμα έρευνας.

Ο CEO της εταιρείας αναφέρει πως ακόμη δεν γνωρίζει τι ακριβώς αναζητούσαν οι αρχές, ενώ σημειώνει πως ακόμα και εάν προχωρούσαν σε κατάσχεση των διακομιστών, δεν θα έβρισκαν απολύτως τίποτα, εξαιτίας της αυστηρής πολιτικής τους ενάντια στη διατήρηση προσωπικών στοιχείων.

 

Το VPN (Virtual Private Network) είναι ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο, που συνήθως μεσολαβεί μεταξύ της σύνδεσης ενός υπολογιστή με το διαδίκτυο.

Για να μάθετε περισσότερα, πατήστε εδώ.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)