Η Apple απαγορεύει τη χρήση του ChatGPT στους υπαλλήλους της

Δημοσιεύτηκε στις: στις 11:31
87 0


Στα χνάρια της Samsung βαδίζει και ο βασικός της αντίπαλος, η Apple, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον.

 

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος με τον κορεάτικο τεχνολογικό «γίγαντα», η Apple αποφάσισε να απαγορεύσει στους εργαζομένους της, τη χρήση τρίτων εργαλείων AI, και ιδιαίτερα του δημοφιλούς ChatGPT, καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι ασφαλείας για τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας.

 

Ειδικότερα, η Apple ζήτησε από τους υπαλλήλους της να παύσουν την επαγγελματική χρήση κάθε υπηρεσίας και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το GitHub Copilot, ανησυχώντας για διαρροές απόρρητου κώδικα και δεδομένων.

 

Είναι γνωστό πως η OpenAI, η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, διατηρεί και επεξεργάζεται όλες τις συνομιλίες των χρηστών της πλατφόρμας, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιώσεις και διορθώσεις στο σύστημά της.

Αναλογιζόμενοι τις πολυάριθμες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα του προγραμματισμού, δεν θα ήταν απίθανο κάποιος προγραμματιστής της Apple να σπεύσει για βοήθεια σε αυτήν, κάτι που όμως θα εξέθετε τις πληροφορίες που θα εισήγαγε.

 

Σημειώνεται πως εκτός από την Samsung και την Apple, σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλες μεγάλες τεχνολογικές φίρμες, όπως η Amazon και η Verizon.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)