Πώς να βρείτε ποιος μπήκε στον λογαριασμό σας στο Instagram

1489 3


Τα κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζουν πλέον έναν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή όλων μας. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των λογαριασμών μας σε αυτά, προκειμένου να αποτρέψουμε ανεπιθύμητους “επισκέπτες” και δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως και για να κρατήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα προστατευμένα.

 

Όπως και το Facebook, έτσι και το Instagram διαθέτει ένα παρόμοιο εργαλείο ανίχνευσης και εντοπισμού των συνδεδεμένων συσκευών και τοποθεσιών για κάθε προφίλ. Με απλά λόγια, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε ποιος, πότε και από πού έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας.

 

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή του Instagram στο κινητό σας, και να μεταφερθείτε στη σελίδα του προφίλ σας. Από εκεί, πατήστε στο κουμπί του “Μενού” που βρίσκεται πάνω δεξιά με σύμβολο τις τρεις οριζόντιες γραμμές, και έπειτα επιλέξτε τις “Ρυθμίσεις” .

 

 

Στη συνέχεια, από την επόμενη οθόνη που θα εμφανιστεί, πατήστε στην “Ασφάλεια” .

 

 

Τέλος, από την επόμενη λίστα επιλογών που θα εμφανιστεί, επιλέξτε τη “Δραστηριότητα σύνδεσης” , από τον τομέα “Ασφάλεια σύνδεσης” .

 

 

Πλέον βρίσκεστε στην μικρο-εφαρμογή που προσφέρει το Instagram για τον έλεγχο των συνδέσεων στον λογαριασμό σας. Στο πάνω μέρος της οθόνης θα εμφανίζει μία τοποθεσία στον χάρτη, από όπου προέρχεται μία ενδεχομένως ύποπτη σύνδεση. Μαζί, παρέχονται πληροφορίες όπως η ημέρα και η ώρα που πραγματοποιήθηκε αυτή η σύνδεση, όπως επίσης και η συσκευή τηλεφώνου ή υπολογιστή από όπου προήλθε. Από κάτω, έχετε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσετε εάν ήσασταν εσείς ή όχι.

 

Έπειτα υπάρχει μία αναλυτική λίστα με τίτλο “Τοποθεσίες από τις οποίες έχετε συνδεθεί” . Εκεί, βρίσκονται καταγεγραμμένες όλες οι επιτυχημένες διαφορετικές συνδέσεις που έχουν σημειωθεί για τον λογαριασμό σας. Κάτω από κάθε εμφανιζόμενη τοποθεσία, υπάρχουν πληροφορίες όπως ο τύπος και το μοντέλο της συσκευής που συνδέθηκε, αλλά και η τελευταία φορά που εδραιώθηκε σύνδεση από τη συγκεκριμένη τοποθεσία και συσκευή.

 

 

Έτσι, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε εάν οι συσκευές, οι τοποθεσίες και οι ημερομηνίες που εμφανίζονται συμπίπτουν με τις δικές σας. Εάν εμφανίζεται στη λίστα κάποια συσκευή ή/και τοποθεσία από την οποία εσείς είστε σίγουροι ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει σύνδεση, αυτό σημαίνει ότι κάποιος τρίτος έχει εισέλθει στο προφίλ σας από εκεί.

 

Εάν πράγματι εντοπίσετε κάποια μη αναγνωρισμένη σύνδεση, πατήστε στο κουμπί με τις τρεις τελείες στα δεξιά αυτής της σύνδεσης, και επιλέξτε “Αποσύνδεση” . Αυτό θα αποσυνδέσει τον εν λόγω επιτήδειο από τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, προβείτε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας. Χρησιμοποιήστε έναν κωδικό με μεγάλη ποικιλία γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων, και αποφύγετε λέξεις, φράσεις ή στοιχεία που συνδέονται άμεσα με εσάς και που ενδέχεται να μπορούν να προβλεφθούν από ξένους. Τέλος, συνίσταται να ενεργοποιήσετε την ταυτοποίηση δύο παραγόντων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη λειτουργία, πατήστε εδώ.

 

Για να πραγματοποιήσετε τον παραπάνω έλεγχο και για τον λογαριασμό σας στο Facebook, πατήστε εδώ.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας στο Instagram, διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο μας για το θέμα, πατώντας εδώ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Google

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τις περισσότερες φορές είναι σωστή, ωστόσο σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται από εσφαλμένο γεωεντοπισμό του παρόχου να εμφανιστεί κάποια παραπλήσια περιοχή ή πόλη από την πραγματική. Αν, όμως, αυτό συμβαίνει συχνά και κατ’ εξακολούθηση, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για λάθος.

      Απάντηση
  1. Σ εμενα ειναι διαφορετικες οι ρυθμισεις κ δν βρισκω καν ρην ασφαλεια κ την εκανα και αναζητηση κ παλι δεν βρισκω τιποτα για να δω ποιο μπηκε στο προφιλ μου

    Απάντηση

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)