Πώς να βρείτε ποιος μπήκε στον λογαριασμό σας στο Facebook

836 0


Σε προηγούμενη ανάρτηση, αναλύσαμε το πώς μπορείτε να ασφαλίσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook, ώστε να αποτρέψετε πιθανές μελλοντικές παραβιάσεις του. Τι γίνεται όμως, εάν είναι πλέον αργά και είστε πεπεισμένοι ότι κάποιος έχει ήδη εισέλθει παράνομα στον λογαριασμό σας;

 

Τα νέα είναι θετικά, καθώς το Facebook διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσει τις συνδεδεμένες συσκευές στον λογαριασμό του. Να δει, δηλαδή, ποιος και από πού έχει μπει παράτυπα στο προφίλ του.

 

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε αυτόν τον έλεγχο στον δικό σας λογαριασμό, ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω:

 

Έχοντας συνδεθεί στον λογαριασμό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ( με τη νέα εμφάνιση “Ρυθμίσεις και απόρρητο” > “Ρυθμίσεις” ) Έπειτα, επιλέξτε από τα αριστερά την καρτέλα «Ασφάλεια και σύνδεση». Από εκεί, μπορείτε μέσω του παραθύρου «Από πού είστε συνδεδεμένοι» που εμφανίζεται, να παρακολουθήσετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας, καθώς και την τοποθεσία τους. Συνήθως πρώτη στη λίστα θα εμφανιστεί η συσκευή από την οποία είστε εσείς συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα. Παρακάτω θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες συσκευές, όσες είναι αυτές και εάν υπάρχουν. Εκτός από την τοποθεσία, εμφανίζεται και το όνομα της κάθε συσκευής, κάτι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τον εισβολέα, καθώς μπορεί να είναι κάποιος γνωστός σας.

 

Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικό οδηγό με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, ώστε να αποσυνδέσετε τους επιτήδειους από το προφίλ σας και να βεβαιωθείτε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί.

 

Για να πραγματοποιήσετε τον παραπάνω έλεγχο και για τον λογαριασμό σας στο Instagram, πατήστε εδώ.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας στο Facebook, διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο μας για το θέμα, πατώντας εδώ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: TODAY

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)