Πώς βάζω κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή

1885 12


Ο κωδικός πρόσβασης σε έναν υπολογιστή θεωρείται σχεδόν αναγκαίος, ειδικά εάν αυτός χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των αρχείων του κάθε χρήστη, όπως και για να προστατευθούν τα προσωπικά του δεδομένα. Ακόμα, όμως, και εάν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εσάς, και πάλι συστήνεται η χρήση κωδικού, καθώς πάντα υπάρχει η περίπτωση είτε αυτός να κλαπεί, είτε να χρησιμοποιηθεί με τη πρώτη ευκαιρία από τρίτους, ιδιαίτερα εάν είναι φορητός.

 

Για υπολογιστή με Windows 11, πατήστε εδώ.

 

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση του κωδικού πρόσβασης είναι απλή. Σε υπολογιστή με Windows 10, πατήστε στην Έναρξη και έπειτα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

 

 

Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το κουμπί “Λογαριασμοί” .

 

 

Στη συνέχεια, επιλέξτε από τα αριστερά την καρτέλα “Επιλογές εισόδου” . Εκεί θα δείτε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για το κλείδωμα του υπολογιστή σας. Πατήστε στο “Κωδικός πρόσβασης” , και από εκεί θα σας εμφανιστεί είτε η επιλογή “Προσθήκη” εάν δεν χρησιμοποιείται κάποιος κωδικός αυτή τη στιγμή, είτε η επιλογή “Αλλαγή” εάν υπάρχει ήδη κάποιος κωδικός στο σύστημα, ώστε να τον αλλάξετε.

 

 

Πατώντας “Προσθήκη” ,  θα σας εμφανιστεί ένα επιπλέον παράθυρο, όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμείτε. Ίσως σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε και κάποια απάντηση σε ερώτηση ασφαλείας, ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στον υπολογιστή αν κάποια στιγμή ξεχάσετε τον κωδικό.

 

Μπορείτε, επίσης, να ορίσετε κωδικό πρόσβασης για τα στικάκια, τις κάρτες μνήμης και τους σκληρούς σας δίσκους!

Για να δείτε πώς, πατήστε εδώ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: AdoredTV

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


ΥΠΑΡΧΟΥΝ 12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό του υπολογιστή σας, δεν υπάρχει κάποιος “σύννομος” τρόπος παράκαμψής του. Οι επιλογές σας είναι είτε να προχωρήσετε σε format, που σημαίνει διαγραφή όλων των δεδομένων και επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, είτε να ακολουθήσετε κάποια παράτυπη μέθοδο αναστολής/απομάκρυνσης του κωδικού πρόσβασης, πράγμα που φυσικά αντενδείκνυται και επιπλέον απαιτεί αρκετά προχωρημένες γνώσεις.

   Απάντηση
  1. Αναφέρεστε σε υπολογιστή με Windows 10;
   Εφόσον απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να προχωρήσετε στην ενέργεια που θέλετε, σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ενεργός κάποιος κωδικός στο σύστημα. Εάν δεν έχετε ορίσει κάποιον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή σας, τότε πιθανότατα σας ζητάει τον κωδικό του λογαριασμού Microsoft.

   Απάντηση
 1. Καλησπέρα δουλεύω σε ιδιωτικό τομέα κάθε μήνα απαιτείτε να αλλάζω το password πατώντας ctrl alt κ delet ταυτόχρονα για να προσθέσω καινουργιο κωδικό δεν έχω γνώσεις υπιλογιστη πείτε μου αν μπορείτε την διαδικασία

  Απάντηση
  1. Καλησπέρα, σε υπολογιστή με Windows 7 / 10 / 11 πατώντας τον συνδυασμό Ctrl + Alt + Del εμφανίζεται ένα μενού επιλογών, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης». Από εκεί, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πληκτρολογώντας πρώτα τον υφιστάμενο, και έπειτα δύο φορές τον καινούριο στα αντίστοιχα πεδία.

   Απάντηση
 2. Με τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης, λέει πως χάνεις όλα τα encrypted EFS files, passwds αποθηκευμένα κλπ… Άν θέλουμε δηλαδή απλώς έναν κωδικό που να να λοκάρει το screen, χωρίς να επηρεάσουμε ο,τιδήποτε άλλο, τι κάνουμε;

  Απάντηση

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)