Συνεχίζονται, τελικά, οι ενημερώσεις δυνατοτήτων για τα Windows 10

15 0


Στροφή 180 μοιρών από την Microsoft στο θέμα των ενημερώσεων για τα Windows 10, που μέχρι και σήμερα χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους χρήστες, παρά το γεγονός ότι τα έχουν διαδεχθεί τα Windows 11 εδώ και σχεδόν 3 χρόνια.

 

Τον Απρίλιο του 2023, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως οι αναβαθμίσεις δυνατοτήτων για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα παύουν, και θα συνεχίσει να λαμβάνει μόνο πακέτα ασφαλείας έως και τη λήξη της υποστήριξής του, που έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2025.

 

Αυτό φαίνεται πως τώρα αναιρείται, καθώς η Microsoft άνοιξε και πάλι το κανάλι δοκιμαστικών ενημερώσεων δυνατοτήτων (beta program) των Windows 10.

Πρόκειται για μία υπηρεσία στην οποία λαμβάνουν μέρος εθελοντικά όσοι χρήστες το επιθυμούν, προκειμένου να κατεβάζουν και να δοκιμάζουν τα επικείμενα updates και τις νέες λειτουργίες που πρόκειται να προστεθούν στο εκάστοτε λειτουργικό σύστημα, για να αναφέρουν προβλήματα και σφάλματα που αντιμετωπίζουν, ώστε η ομάδα της Microsoft να τα διορθώνει πριν κυκλοφορήσει την έκδοση επισήμως στο γενικό κοινό.

 

Το κανάλι είχε απενεργοποιηθεί τον περσινό Απρίλιο, όταν πάρθηκε η αρχική απόφαση να σταματήσουν οι ενημερώσεις δυνατοτήτων, και τώρα ανοίγει ξανά, με την εταιρεία να δηλώνει μεταξύ άλλων:

Προκειμένου να φέρουμε απαραίτητες καινούριες λειτουργίες και περισσότερες βελτιώσεις στα Windows 10, χρειαζόμαστε ένα μέρος για να πραγματοποιούμε ενεργή ανάπτυξη δυνατοτήτων με Insiders των Windows.

Συνεπώς, σήμερα ανοίγουμε το Beta Κανάλι για τους Windows Insiders, που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα Windows 10.

 

Η ημερομηνία λήξης της υποστήριξης παραμένει, προς το παρόν, αμετάβλητη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει αποκαλύψει πως θα προσφέρει για πρώτη φορά ενημερώσεις ασφαλείας επί πληρωμή, μετά το πέρας της, για όσους θέλουν να παραμείνουν στα Windows 10 χωρίς να ρισκάρουν την ασφάλεια των δεδομένων τους και του συστήματός τους.

 

Υπενθυμίζεται πως οι πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που έχει επιβάλλει η Microsoft για την εγκατάσταση των νεότερων Windows 11, καθιστά την υιοθέτησή τους απαγορευτική για μία τεράστια μερίδα χρηστών σε όλο τον κόσμο, καθώς οι υπολογιστές τους δεν είναι συμβατοί με τις ομολογουμένως παράλογες και αδικαιολόγητες τεχνικές απαιτήσεις.

Για τον λόγο αυτό, ασκείται μεγάλη πίεση από τους καταναλωτές για επέκταση της περιόδου υποστήριξης, στην οποία ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει, ακόμη, ενδώσει.

 

εικόνα άρθρου: IDG

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)