Αποκλειστικό: Και τρίτο παραπλανητικό email, οργιάζουν οι διαδικτυακές απάτες

354 0


Είναι αλήθεια, και τρίτο κατά σειρά πλαστό email κυκλοφόρησε μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, από επίδοξους απατεώνες που φαίνεται να τα παίζουν όλα για όλα, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που φυσικά δεν είναι άλλος από την πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

 

Οι επιτήδειοι φαίνεται πως έμαθαν από τα λάθη των δύο προηγούμενων προσπαθειών τους, αφού το νέο μήνυμα που απέστειλαν είναι σαφώς πιο προσεγμένο και πειστικό.

Πρώτα απ’ όλα, έχει σωστή σύνταξη και είναι γραμμένο σε άπταιστα ελληνικά, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για τις δύο πρώτες τους απόπειρες. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε σοβαρότερη μορφοποίηση του κειμένου, ενώ τοποθέτησαν μέχρι και το επίσημο λογότυπο της τράπεζας Alpha Bank στην κεφαλίδα.

Σε ότι αφορά το σενάριο, οι φίλοι μας φαίνεται πως ξέμειναν από ιδέες, αφού χρησιμοποίησαν και πάλι την αρχική ιστορία της εισερχόμενης πληρωμής που δεν μπόρεσε να περατωθεί λόγω εσφαλμένων προσωπικών δεδομένων, με την πρόθεση να σας πείσουν να πατήσετε στον σύνδεσμο και να διορθώσετε τα λάθη, ώστε να παραλάβετε τα χρήματα.

Τέλος, έγινε καλή δουλειά και στην απεικόνιση του αποστολέα, αφού όχι μόνο εμφανίζεται η «ALPHA BANK» , αλλά και η επίσημη αυτοματοποιημένη διεύθυνση email της τράπεζας «noreply@alpha.gr» .

 

Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα σχετικά άψογο αποτέλεσμα, που θα μπορούσε ίσως να ξεγελάσει και ένα πιο έμπειρο μάτι.

Όχι όμως το μάτι του internal.gr , που και αυτή τη φορά παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα στιγμιότυπο του συγκεκριμένου email.

 

 

Τι γίνεται, λοιπόν, αν πατήσετε στον υπερσύνδεσμο;

Θα μεταφερθείτε σε μία παραπλανητική ιστοσελίδα, η οποία έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας πείσει ότι αποτελεί ιδιοκτησία της τράπεζάς σας, με απώτερο σκοπό να εισάγετε εκεί τα στοιχεία σύνδεσης του ebanking σας.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος ιστότοπος θα είναι ψεύτικος, και ουδεμία σχέση θα έχει με την Alpha Bank, ή την οποιαδήποτε τράπεζα κατά περίπτωση.

Αυτή είναι η μέθοδος Phishing.

 

Εάν έχετε λάβει το παραπάνω email, ή κάποιο παρόμοιο, μην ανησυχείτε.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα αποστέλλονται τυχαία, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και σε άτομα που δεν είναι πελάτες της εν λόγω τράπεζας.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, ή μάλλον να μην κάνετε, είναι να μην πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού ebanking σας, στη σελίδα που οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος.

Καλό θα ήταν να μην τον πατήσετε καν, καθώς πολλές φορές τέτοιοι ιστότοποι μπορεί να κρύβουν και ιούς, μέσω λήψης αρχείων που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψή σας.

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δύο προηγούμενα πλαστά emails που αποκάλυψε το internal.gr , πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα.

 

!UPDATE : Νέο πλαστό email, το τέταρτο κατά σειρά! Μάθετε περισσότερα.

 

!!UPDATE : Πέμπτο ψεύτικο email στοχεύει πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς! Μάθετε περισσότερα.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)